BARCELONA – VALENCIA – GRANADA – MALAGA — SEVILIA – LISABONA – FATIMA – MADRID – ESCORIAL – ZARAGOZA – TORRECIUDAD –  LOURDES – MONTSERRAT – BARCELONA

15 zile:  03 – 17 octombrie = 770 EURO + 100 RON 

ZIUA 1  Miercuri 3 octombrie  Zbor Bucuresti (15.50) – Barcelona (18.10). Cazare la  Hotel Ibis Budget (2-3 paturi). Opțional (gratuit) la ora 21.00 spectacol de muzică și lumină cu fântânile din Piața Spaniei.

ZIUA 2  Joi 4 octombrie  Mic dejun. Plecare spre Alicante prin Valencia (530 km) Vizităm splendida Catedrală din Valencia, (Bazilica Sfintei Fecioare Maria a celor neajutorați) un încântător amestec de elemente gotice şi baroce: Fiecare dintre portile Catedralei are un stil diferit: Poarta de fier este construita in stil baroc, Poarta Apostolilor in stil gotic si Poarta Palatului in stil roman. În  capela iluminată de la Altarul superior, în spatele unui geam anti-glonţ, se află un mic potir din agat aproape transparent: Santo Caliz, Sfântul Potir, care a inspirat mitul Sfântului Graal. Papa Ioan Paul al II-lea când a vizitat Valencia în 8 noiembrie 1982, și Papa Benedict al XVI-lea, la Întâlnirea Mondială a Familiilor, din perioada 1-9 iulie 2006, au celebrat  Sfânta Liturghie cu acest potir. Sf. Liturghie. Cazare la hotel Ibis Budget Alicante ( 2-3 paturi).

 ZIUA 3.Vineri 5 octombrie Mic dejun. . Mic dejun. Plecare spre Malaga (475 km ) prin Granada (Palatul Alhambra din Granada este unul dintre cele mai cunoscute minuni arhitectonice ale Spaniei. Granada a fost ultimul refugiu al stapanirii islamice din Peninsula Iberica) si Malaga (Sf. Liturghie). Cazare

ZIUA 4 Sambata 6 octombrie Mic dejun.Plecare spre Sevilla (210 Km): Vizităm Catedrala Santa Maria de la Sede,(patrimonial UNESCO), cea mai mare catedrala gotica din lume si pe locul trei între lacasele de cult din lume, in ceea ce priveste dimensiunile. La data contructiei sale, in secolul al XVI-lea, catedrala din Sevilla depasise in dimensiuni Hagia Sofia, care detinuse timp de trei secole titlul de cea mai mare constructie religioasa din lume. Aici este înmormântat Cristofor Columb. Sf. Liturghie. Palatul Alcazar (Real Alcazar este Palatul Regal al Seviliei, un complex magnific de curti, terase si sali in diferite stiluri arhitectonice, de la mudejar (stilul arhitectonic maur) la gotic. In centrul complexului se afla Palatul Regelui Pedro I, care si-a ridicat aici resedinta regala in 1364 pe locul unui vechi palat maur ). Cazare, hotel Ibis Budget.

ZIUA 5 Duminică 7 octombrie.Mic dejun. Plecare spre Fatima (600 km ) prin Lisabona ( tur de oras cu Catedrala orașului și biserca Sf. Anton de Padova cu Sf. Liturghie).Cazare la Hotel Santo Amaro (3 stele).La ora 21.00 paricipam la procesiunea cu lumanări și recitarea sf. Rozariu. În 1917, trei copii au afirmat că au văzut-o pe Fecioara Maria, aceasta transmiţându-le anumite mesaje specifice pentru creştini şi pentru Papă, mesaje mai mult decât îngrozitoare despre pedeapsa dumnezeiască pentru omenire. Ele preveneau oamenii cu privire la o mare nenorocire care se va abate asupra lor în cazul în care vor continua să păcătuiască. Au fost trei revelaţii divine, însă ultima a rămas secretă.                                                                                                             ZIUA 6 Luni 8 octombrie. Mic dejun. Fatima. Ora 8.00 Calea sfintei cruci in parcul Aljustrel. Ora 10.30 Sf. Liturghie în limba română. Seara participare la procesiunea cu lumanari si recitarea sf. Rozariu ( o persoana din grup va recita in limba româna o jumătate dintr-un mister. Cazare la Hotel Santo Amaro (3 stele).

 ZIUA 7 Marți 9 octombrie. Mic dejun. Plecare spre Santiago de Compostela (420 km). Capitala istorica a provinciei spaniole Galicia „Santiago” este numele spaniol al sfantului apostol Iacob, intrucat orasul este considerat a fi locul de odihna a celui mai in varsta dintre apostoli, fratele Sfantului Apostol loan. Etimologic, „compostello” inseamna “camp de stele”, denumire datorata unei legende ce spune ca ramasitele apostolului ar fi fost aduse din Orientul Mijlociu In Spania, fiind ingropate da un pastor intr-un loc aratat de o stea. Aici avea sa te ridice peste secole celebra catedrala din Santiago Potrivit unei traditii, moasele sfintului lacab ar fi fost descoperite in 835 de Theodomir, episcopul din Iria Flavia, desi o alta teorie spune ca ramasitele din cripta ar apartine unui anume Priscillian, ascet din Avilla, considerat un eretic in Franta, dar un sfint in partea de nord a Spaniei. Sf. Liturghie in catedrala.Cazare la hotel  Santa Lucia.                                                                                ZIUA 8 Miercuri 10 octombrie. Mic dejun. Plecare spre Madrid (600 km). Madrid este capitala Spaniei. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, oraşul a devenit capitală în 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Centrul istoric, cunoscut sub numele de „Madridul Austriecilor”, cu impresionanta Plaza Mayor, inaugurata in 1620, si unul dintre locurile cele mai populare si mai populate ale orasului, sunt marturii ale splendorii crescande a orasului, incepand cu sec. XVI si XVII. In apropierea Plaza Mayor se afla „centrul aristocratic”, unde se inalta Palatul Regal, constructie monumentala de sec. XVII, intr-un stil hibrid, situat intre clasicism si baroc. Langa acesta, Plaza del Oriente, teatrul Operei si Catedrala Nostra Senora de la Almudena, sfintita in 1993 de catre Papa Ioan Paul al II-lea (Sf.Liturghie în limba română). Piata Puerta del Sol, inconjurata de o zona comerciala extinsa si de „Paseo del Arte”, zona cu cele mai multe muzee, parcuri si gradini, intregesc acest ansamblu monumental, unde se remarca Banca Nationala a Spaniei, Palatul Postelor si al Telecomunicatiilor, fantana Cibelei si piata lui Neptun.  Pietonal central orașului cu  Plaza Major și Palatul regal.Cazare, hotel TH Aravaca (2-4 locuri).

ZIUA 9 Joi 11 octombrie. Excursie la Manastirea si palatul ESCORIAL Plecare spre spre PRADO NUEVO ESCORIAL – Participare la Sf. Liturghie la statuia Sf.Fecioare Maria Indurerata , (apartitiile LUZ AMPARO 1980-2002) si recitarea Rozariului la locul aparitiilor. Plecare spre Zaragoza (400 km). Cazare la Hotel El Cisne 3*.

ZIUA 10 Vineri 12 octombrie Mic dejun. Zaragoza – Fiesta de Pilar la catedrala “Nostra Senora del Pilar”, patroana Spaniei. Sfânta Liturghie împreuna cu comunitatea românească (ora 10.30 ). Prezentarea ofrandei de flori Sfintei Fecioare (pentru participare la depunerea de flori impreuna cu grupul de romani este nevoie de costum popular romanesc sau macar o ie.) Cazare în Zaragoza Hotel El Cisne

ZIUA 11 Sambătă 13 octombrie Mic dejun. Plecare spre Lourdes ( 350 km), prin Torreciudad și peste Munții Pirinei). Sfânta Liturghie în Sanctuarul Opus Dei – Toreciudad. La 17 mai 1992, papa Ioan Paul al II-lea l-a beatificat pe Josemaria Escriva (fondatorul organizaţiei Opus Dei, cale de sfinţire care se adresează oamenilor de tot felul, în activitatea profesională şi îndeplinirea îndatoririlor obişnuite ale creştinului) în Piaţa “Sfântul Petru” din Roma, în prezenţa a peste 300.000 de oameni. În Spania există credinţa că Fecioara Maria este protectoarea familiei. În Torreciudad, provincia Huesca, există cel mai mare altar din Spania închinat Fecioarei Maria. Cazare la Hotel du Chateau Fort. Vizită la Grotă. Ora 21.00 – participare la procesiunea cu lumânări.

 ZIUA 12 Duminică 14 octombrie  Mic dejun. Lourdes – Cel mai renumit loc de pelerinaj marian, celebru pentru vindecările miraculoase şi pentru izvorul cu apă binefăcătoare. În 1858, în apropiere de “Grotta Massabielle” Bernadette Soubirous, de mai multe ori, a văzut-o pe Sfânta Maria care s-a prezentat ca fiind “Neprihănita Zămislire”. Sfânta Liturghie, video în limba română, calea sfintei cruci. Baie în apa binefăcătoare (program piscină: 9.00 – 11.30 / 13.00 – 16.30). Adoraţie a sfintei Euharistii în biserica subterană cu ceremonialul de binecuvântare a bolnavilor (ora 17.00), iar la ora 21.00 participare la procesiunea cu lumânări si recitarea sfantului rozariu. Cazare la Hotel du Chateau Fort.                                                                                                                                                                                                  ZIUA 13 Luni 15 octombrie  ora 6.00 Sf. Litughie la GROTA in limba română. Mic dejun.  Plecare spre Barcelona prin Montserrat ( loc deosebit de important pentru pelerinii ce pasesc pe meleagurile Cataloniei. Insemnand “Muntele Sfant”, acesta este un munte alcatuit din gresii, situat intre culmile deluroase ale Cataloniei. Manastirea Montserrat este o manastire benedictina, aflata la o altitudine de 720 de metri. Se poate ajunge, pe trasee turistice amenajate, pe varful cel mai inalt al muntelui, Sfantul Ioan, cu o inaltime de 1.236 de metri, folosind un funicular (6 euro). Langa manastire se mai afla si “Drumul Crucii”, unde este amenajata “Pestera Sfanta” si locul legendar unde a fost gasita icoana Sfintei Fecioare din Montserrat.) Cazare la hotel Ibis Budget Alicante ( 2-3 paturi).                                                                                                                              ZIUA14. Marți 16 octombrie.Mic dejun. Barcelona oraşul aflat în rivalitate continuă cu Madridul, este al doilea cel mai mare oraş al Spaniei, şi capitala Cataloniei. Este unul dintre cele mai şi palpitante şi renumite metropole al lumii, oraşul catalan fiind pentru majoritatea turiştilor opţiunea “locul unde aş dori să ajung”. Atracţiile turistice cele mai importante ale oraşului constituie operele/creaţiile lui Gaudi és Luis Doménech i Montaner, total diferite de stilurile obişnuite de construcţie. Tur de oraș : Portul touristic, Catedrala Sf. Eulalia, La Rambla, Sagrada Familia ( ora 15.00, Sf. Liturghie). Catedrala, opera impresionanta inca neterminata a lui Antoni Gaudi – Sfanta Familie – este unul dintre cele mai vizitate monumente ale Barcelonei.In prezent, se lucreaza in interiorul navei centrale, cat si la fatadele catedralei. O particularitate a catedralei o prezinta turnul clopotnita, care atinge 170 metri, fiind cel mai mare turn clopotnita construit vreodata.Catedrala are trei mari fatade, care domina exteriorul.Prima fatada, indreptata spre est, este cunoscuta ca fatada Nasterii. A fost terminata de Gaudi si decorata in stil baroc, cu motive din natura.Pe partea opusa acesteia, se afla fatada Patimilor, a carei constructie a inceput in anul 1952, si ale carei statui abstracte infatisand pe Iisus au fost adaugate in anul 1978. Statuile poarta amprenta lui Josep Maria Subirachs si au dus la unele conflicte locale, cum ca acest lucru nu ar fi in conformitate cu ceea ce si-a dorit Gaudi. Stilul difera foarter mult.Fatada Slavei, cea la care se lucreaza cel mai mult astazi, este mai mult ascunsa sub elemente arhitecturale si arcade.Varful unui turn simbolizeaza pomul vietii, impodobit cu porumbei zburand liberi. Acest detaliu nu se stie daca face parte din planul initial.Ultima fatada este aproape terminata, insa se preconizeaza ca s-ar putea sa mai dureze 25-30 de ani pana intreaga constructie sa fie gata.Se poate vedea cripta unde este inmormantat Gaudi, cat si un muzeu care vorbeste despre istoria arhitectului si a maretului proiect. Muzeul este la baza catedralei si detine multe imagini ale acesteia dealungul etapelor de ridicare, multe modele de schele si desene arhitecturale.Vizitatorii care doresc sa urce in turn, sunt nevoiti sa urce circa 350 de trepte, iar cei cu rau de inaltime si cu claustrofobie sunt sfatuiti sa nu riste. Este un pic ingrijorator momentul urcarii treptelor scarii inguste in forma de spirala, stiut fiind faptul ca unii contemporani ai lui Gaudi au considerat ca geometria constructiei sale e facuta in asa fel incat sa sfideze logica matematicii, prin urmare nu poate rezista. Cazare la hotel Ibis Budget Alicante ( 2-3 paturi).

ZIUA 15. Miercuri 17 octombrie Mic dejun. Excursie la Parcul Tibidado. Tibidabo este un munte situat in partea de nord-vest a Barcelonei, incoronat cu Biserica Sfintei Inimi. Ora 10.00,Sfanta liturghie.  Dar atractia principala a muntelui este Parc d’Atraccions – Parcul de distractii, un balci ce este vechi de sute ani.Cu o inaltime de 512 metri, Tibidabo este cel mai inalt varf al lantului muntos Collserola care se invecineaza la nord cu orasul Barcelona. Numele (ce inseamna “Eu va voi da”) provine de la un fragment din versiunea in latina a Bibliei, in care Satana se presupune ca il duce pe Hristos in partea de sus a unui munte si ii ofera lumea cu cuvintele “Haec omnia tibi dabo si cadens adoraberis mine” (Toate acestea le vei avea daca ingenunchezi si mi te inchini). Templul Expiatori del Sagrat Cor (Biserica Sfintei Inimi), versiunea din Barcelona a Basilicii Sacre-Coeur din Paris. Silueta acestei cladiri impunatoare este usor vizibila din orice punct al Barcelonei.Plecare spre aeroport. Barcelona (19.05) – Bucuresti (23.15).

Se asigură:

– Transport avion tur si retur cu toate taxele incluse.

– Transport autocar 3* cu toate utilităţile, cca. 5000 km calculat pentru 40 persoane.

– 14 cazări + md:  Alicante (1); Malaga (1); Sevilla (1); Fatima (2); Santiago de Compostela (1); Madrid(1);  Zaragoza (2). Lourdes (2); Barcelona (3).

– ghid însoţitor + preot

Nu intra in cost: serviciile optionale, intrarile la diverse obiective cu plata.

INSCRIEREA 200 euro până  la 01 iunie. Plata finala până la 15 septembrie.

circuit marian