Catedrala Sf. Maria din Tokyo
Catedrala Sf. Maria este sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Tokyo. Acesta este situat în cartierul Sekiguchi de Bunkyo, Tokyo
Structura originală din 1899 a fost o cladire din lemn în stil gotic. Acesta a fost ars în timpul al doilea război mondial. Actuala biserica, proiectat de Tange, Kenzo, datează din 1964. Kenzo Tange a câștigat competiția pentru reconstrucția acestei biserici în 1961. Acesta a fost construit cu asistență din partea Wilhelm Schlombs, arhitect la Arhiepiscopia din Köln, inginerul Yoshikatsu Tsuboi, care a lucrat cu Tange pe multe dintre proiectele sale și Zürich arhitectul Lechner Max.
Planul a clădirii este în formă de cruce, din care opt parabole hiperbolice crească într-un mod similar cu o catedrala contemporan punct de reper (dar putin mai tarziu), în San Francisco, de asemenea, cunoscut sub numele de Catedrala Sf. Maria. Aceste crescătoare deschise pentru a forma o cruce de lumină, care continuă pe verticală lungimea dintre cele patru fațade. Pentru acest volum romb alte construcții secundare sunt adăugate, inclusiv botez și cristelniță. Lor dreptunghiular deosebire de volume cu caracter simbolic al catedralei. Cele clopotnite de la 60m și se află la mică distanță de clădirea principală. Suprafețele exterioare sunt placate din oțel inoxidabil, ceea ce le conferă o strălucire specială, în conformitate cu caracterul religios al clădirii. Din 2004, el are un organ mare, construit de către italian Mascioni. Catedrala Sf. Maria (東京 カテドラル 聖 マリア 大 聖堂 Tōkyō Katedoraru Sei Maria Daiseidō) este sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Tokyo. Acesta este situat în cartierul Sekiguchi de Bunkyo, Tokyo, Japonia.
Structura originală din 1899 a fost o cladire din lemn în stil gotic. Acesta a fost ars în timpul al doilea război mondial. Actuala biserica, proiectat de Tange, Kenzo, datează din 1964. Kenzo Tange a câștigat competiția pentru reconstrucția acestei biserici în 1961. Acesta a fost construit cu asistență din partea Wilhelm Schlombs, arhitect la Arhiepiscopia din Köln, inginerul Yoshikatsu Tsuboi, care a lucrat cu Tange pe multe dintre proiectele sale și Zürich arhitectul Lechner Max.
Planul a clădirii este în formă de cruce, din care opt parabole hiperbolice crească într-un mod similar cu o catedrala contemporan punct de reper (dar putin mai tarziu), în San Francisco, de asemenea, cunoscut sub numele de Catedrala Sf. Maria. Aceste crescătoare deschise pentru a forma o cruce de lumină, care continuă pe verticală lungimea dintre cele patru fațade. Pentru acest volum romb alte construcții secundare sunt adăugate, inclusiv botez și cristelniță. Lor dreptunghiular deosebire de volume cu caracter simbolic al catedralei. Cele clopotnite de la 60m și se află la mică distanță de clădirea principală. Suprafețele exterioare sunt placate din oțel inoxidabil, ceea ce le conferă o strălucire specială, în conformitate cu caracterul religios al clădirii. Din 2004, el are un organ mare, construit de către italian Mascioni.
Catedrala Invierea Domnului din Tokyo
Catedrala Invierea Domnului, cunoscuta si sub denumirea de “Nikorai-do” – Sfantul Nicolae al Japoniei, este o impresionanta biserica ortodoxa din Tokyo, Japonia. Aceasta a fost construita, de catre muncitorii japonezi, impreuna cu un arhitect rus, spre sfarsitul secolului al XIX-lea. Grav avariata in urma cutremurului de pamant din anul 1923, Biserica Invierii Domnului, din Tokyo, va fi reconstruita de catre localnicii ortodocsi.
Catedrala Invierea Domnului din Tokyo – scurt istoric
Catedrala Invierii Domnului, din Tokyo, este principala biserica a Bisericii Ortodoxe a Japoniei. Aceasta mareata biserica a fost construita spre sfarsitul secolului al XIX-lea, fiind terminata in data de 8 martie 1891. Arhitectura acesteia a fost proiectata de catre arhitectul Michael A. Shchurupov, iar lucrarile au fost realizate de artisti japonezi.
Catedrala Nikorai-do a fost construita pe un petic de pamant din cartiereul Kanda, special ales de catre Arhiepiscopul Nicolae Kasatkin, astazi numit Sfantul Nicolae al Japoniei, care este si intemeietorul Bisericii Ortodoxe a Japoniei. Sfantul Nicolae a mers in Rusia, unde a strans colecte si fonduri pentru ridicarea catedralei.
Asezarea bisericii pe un loc mai inalt oferea acesteia o priveliste minunata, spre Palatul Imperial. Astazi, Catedrala Invierea Domnului este ascunsa printre uriasele cladiri de fier si beton ridicate incepand cu anul 1960. Cu toate acestea, rugaciunile celor stransi in biserica se inalta mai presus decat cladirile care alearga parca spre ceruri.
Initiala cladire a bisericii din Tokyo a fost grav avariata, in urma Marelui Cutremur din Kanto, petrecut in luna septembrie, 1923. In urma acestui cutremur, principala clopotnita s-a prabusit peste domul central, daramandu-l si pe acela. Reconstruirea catedralei din Tokyo a insemnat o munca necontenita pentru arhiepiscopul de atunci, Sergius Tikhomirov, care i-a urmat Sfantului Nicolae, adormit in Domnul in anul 1912.
Din moment ce Rusia nu mai putea fi vazuta ca un loc de strans fonduri, Arhiepiscopul Sergius a inceput sa stranga fonduri prin Japonia. Cea mai insemanta suma de bani a fost stransa prin concertele sustinute de corul catedralei, condus de catre Victor A. Pokrovsky. Resfintirea catedralei a avut loc in data de 15 decembrie 1929, cu o clopotnita mai scunda, un dom modificat fata de cel initial si un interior mult mai putin ornamentat cu arhitectura.