MEXIC : GUADALUPE -Teotihuacan – Acapulco – Taxco – Puebla – Cholula –  San Miguel de Alende – Atotonilco

07 – 17 decembrie 2018: 1400 euro + 300 lei

 

Cunoscută ca “Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe”, venerată şi ca protectoare a Americilor, a apărut în mod miraculos pe veşmântul (tilma) unui indian aztec convertit la creştinism – Juan Diego, în Guadalupe, Mexic, în anul 1531. Imaginea sfintei Fecioare purtându-l pe Isus în pântecele său a devenit cunoscută şi venerată nu doar de către locuitorii Mexicului, ci de întreaga lume creştină.

Unul dintre principalele obiceiuri legate de Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe este ca femeile însărcinate sau mamele care abia au născut să vină să se închine şi să-şi prezinte pruncii Preasfintei Fecioare, oferindu-i protecţia celei care l-a primit şi l-a purtat pe Fiul lui Dumnezeu în pântecele ei.

Papa Benedict al XIV-lea şi-a exprimat uimirea în faţa unei picturi atât de gingaşe care a sfidat intemperiile timpului. “Totul este miraculos în acest portret ieşit din florile culese de pe un pământ complet arid şi care nu produce decât spini. Este imprimat pe o pânză fragilă încât putem vedea prin ea. Şi totuşi nici suprema ei frumuseţe şi nici strălucirea culorilor nu au fost deteriorate de umiditatea lacului vecin care corodează aurul, argintul şi arama. Pentru nici o altă naţiune Dumnezeu nu a mai făcut atât de mult”. Nici un expert, nici un pictor nu au putut explica cum a putut să reziste acest portret încă din anul 1531.

La Lourdes vin circa şapte milioane de pelerini într-un an, iar la Guadalupe vin tot atâţi pelerini la 12 decembrie (aniversarea propriu-zisă) de ziua Sfântului Juan Diego

ZIUA 1 :   07 DEC. BUCURESTI  – MEXICO CITY
Intalnire cu conductatorul de grup , prof. Vicentiu Ciocan (0728848498) in sala de asteptare a Aeroportului Bucuresti Otopeni, la PLECARI INTERNATIONALE, Decolare la ora … și aterizare in Mexic la ora … Preluare cu autocarul. Cazare si masa la Hotel Mexicali (3*)

ZIUA 2:  8 dec.    Mexico City, preluare cu autocaru. Tur de oraș cu ghid local: Se viziteaza centrul istoric – cosmopolitan si haotic – declarat Patrimoniu UNESCO, unde sunt situate cladirile istorice si religioase  importante. Turul orasului incepe cu Plaza de la Constitucion (Piata Constitutiei), Catedrala Metropolitana,biserica parohiala  El Sagrario La Piedra del Sol (Piatra soarelui), Palatul National,  Palatul Prezidential (in care peretii holurilor largi sunt impodobiti cu picturile lui Diego Rivera), Plaza Santo Domingo (una dintre cele mai vechi piatete din Mexic care adaposteste Portal de los Evanghelistas si Iglesia de Santo Domingo), Palatul Inchizitiei , Templul Mayor (sau marea piramida a lui Tenochtitlan), monumentul “Ingerul Independentei” care domina Paseo de la Reforma etc. Basilica de Guadalupe construita in onoarea Sfintei Fecioare cu pielea inchisa la culoare, a carei aparitie miraculoasa pe dealul Tepeyeac a condus la convertirea a zeci de mii de indieni. Cunoscută ca „Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe”, venerată şi ca protectoare a Americilor, a apărut în mod miraculos pe veşmântul (Tilma) unui indian aztec convertit la creştinism – Juan Diego, în Guadalupe, Mexic, în 1531. Imaginea Sfintei Fecioare purtându-l pe Isus în pântecele său, a devenit cunoscută şi venerată nu doar de către locuitorii Mexicului, ci de întreaga lume creştină. Unul dintre principalele obiceiuri legate de Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe, este ca femeile însărcinate sau mamele care abia au născut, să vină să se închine şi să-şi prezinte pruncii Preasfintei Fecioare, oferindu-i protecţiei celei care l-a primit şi l-a purtat pe Fiul lui Dumnezeu în pântecele ei.Papa Benedict al XIV-lea şi-a exprimat uimirea în faţa unei picturi atât de gingaşe care a sfidat intemperiile timpului. „Totul este miraculos în acest portret ieşit din florile culese de pe un pământ complet arid şi care nu produce decât spini. Este imprimat pe o pânză fragilă încât putem vedea prin ea. Şi totuşi nici suprema ei frumuseţe şi nici strălucirea culorilor nu au fost deteriorate de umiditatea lacului vecin care corodează aurul, argintul şi arama. Pentru nici o altă naţiune Dumnezeu nu a mai făcut atât de mult.” Nici un expert, nici un pictor nu au putut explica cum a putut să reziste acest portret încă din 1531.La Lourdes vin cca 7 mil. de pelerini într-un an , iar la Guadalupe vin tot atâți pelerini la 12 decembrie (aniversarea propriu-zisă) de ziua Sfântului Juan Diego. Ne închinăm icoanei sfinte prin fața căreia trec mii de pelerini pe o bandă rulantă. Sfanta liturghie cu preotul grupului. Cazare si masa la  Hotel Sevilla (4*).

ZIUA 3: 9 dec.  Tepeyac – Teotihuacan Mic dejun. Sanctuarul Sf. Juan Diego, un loc frecventat doar de indigeni, pe colina Tepeyac. Excursie în  „oraşul sacru” Teotihuacan (130 km DUS-INTORS), locul unde se sacrificau sute de mii de vieţi omeneşti pe vârful unor piramide prestigioase: de ex. Piramida Soarelui închinată zeului principal Huitzopochli, cel iubitor de sânge şi inimi, de cca 500 m înălţime, Piramida Lunei, închinată zeiţei Toananzin, Piramida lui Quezalcoatl, şarpele cu pene, şi alte piramide mai mici închinate unor zeităţi secundareAici se viziteaza Avenida de los Muertos (Calea Mortilor), La Ciutadela, Templul Quetzalcoatl, Piramida Lunii, Palatul Quetzalpapalotl si Piramida Soarelui ( de aici se spune ca se primeste energie celesta). Cina si cazare.

 ZIUA 4 : 10 decembrie. ACAPULCO ( 700  km DUS-INTORS) Mic dejun la pachet. Ora 5.00. excursie pe coasta Oceanului Pacific.la cea mai titrată stațiune mexicană. Un paradis tropical,  recunoscuta in toata lumea pentru frumusetea sa naturala. Aici se gaseste un golf superb, iar muntii sunt acoperiti de o vegetatie bogata si proaspata, dar nu in cele din urmă plaje aurii și fine. Baie în Oceanul Pacific. Seara ne  intoarcem la hotel.  Cazare si masa la hotel Hotel Sevilla (4*).

ZIUA 5:  11 decembrie Mic dejun. Excursie la Taxco ( 400 km DUS-INTORS), cel scaldat de soare, supranumit si “Florenta Mexicului”, ce  ar semana mai mult cu un sat mediteraneean. Orasul aflat la 1800 m altitudine si la 200 km de Mexico City, supranumit  si “Orasul de Argint” are o frumoasa biserica Santa Prisca (una dintre cele mai importante din America, contrastand cu simplitatea orasului), Statuia lui  Hristos, Templo de Guadalupe, dar si traditionalele ateliere de argintarie. Privelistea din jurul orasului este incantatoare, orasul fiind inconjurat de dealuri, munti si canioane. Seara ne  intoarcem la hotel , cina si cazare. (Optional). Deplasare cu metroul la Guadalupe cu participare la Sf. Liturghie concelebrată de un sobor impresionant de preoţi la ora 24.00

ZIUA 6:   12 decembrie SARBĂTOAREA SFINTEI FECIOARE MARIA DE  GUADALUPE Mic dejun. Participare la aniversarea propriu-zisă  într-o mulțime imensă de de oameni în zona Sanctuarului. În tot acest timp indienii indigeni dansează  şi cântă afară în ritm de tobe şi chitare, fiecare trib având ritualul şi caracteristicile sale proprii. Cina si cazare.
ZIUA 7:  13 dec.PUEBLA – CHOLULA ( 300 km DUS-INTORS) Mic dejun. Se pleaca spre Cholula, numit si “Locul evadarii” sau localitatea cu cate o biserica pentru fiecare zi a anului.  Aici se afla sediul Universitatii Americilor , cea mai mare piramida din America Centrala – Gran Piramide de Tepanapa (65 m) si uneIe dintre cele mai uimitoare lacasuri  de cult: Biserica de Nostra Senora de los Remedios, Manastirea Convento San Gabriel (in interior se afla fascinanta Capella Real – un uimitor ansamblu de coloane si colonade), biserica Santa Maria Tonantzinda. Apoi se pleaca spre Puebla, oras intemeiat in 1531 intr-o vale verde  inconjurata de 3 dintre cei mai inalti vulcani ai Mexicului: Orizaba, Popocatepetl , Iztaccihuatl  (peste 5000 m). Aici se viziteaza ,  Piata Principala, Catedrala de la Inmaculada Conception, Biserica de Santo Domingo (care gazduieste Capela Rozariului sculptata in aur, inchinata Reginei Rozariului ). Seara ne  intoarcem la hotel , cina si cazare.
ZIUA 8: 14 dec.
Mic dejun.Excursipe la. San Miguel de Alende si la Sanctuarul lui Isus Nazarineanul de Atotonilco aflate in patrimoniul UNESCO. Cina.

ZIUA 9: 15 dec. Mic dejun. Se pleaca spre orasul parfumat Xochimilco  (numele sau inseamna si “locul cu flori”  fiind declarat  rezervatie naturala din 1993) care are o incantatoare catedrala veche si unul dintre cele mai bune muzee din Mexic. Aici vom face o plimbare pe canalele Xochimilco cu niste vaporase decorate cu flori (trajineras) însoțiți de tarafuri de mariachi. După masă ne luăm rămas bun de la ,,Guadalupana,,  Sfânta liturghie de încheiere a pelerinajului 0ra 18.00 transfer la aeroport. Decolare .

ZIUA 10 : 17 dec.  Se ajunge la București.

PRET: 1400 euro + 300 lei
Pretul include:

Bilet avion București – Mexico City – București ;

8 nopti cazare la hotel de 3 * ;

Demipensiune (mic dejun si cina);

Transport autocar pe teritoriul Mexicului;

Ghid local  (limba italiana sau engleza) si insotitor de grup din partea agentiei :

Asigurare medicală.

Pretul nu include :

Intrările la obiectivele cu plată (55 USD = 50 euro) platiți la plecare;Programele opționale.

AVANS 500 euro pana la 01. iunie 2017

PLATA INTEGRALA pana la 05.11/2017 in contul bancar

 mexic