ARGENTINA – BRAZILIA „Prin MARIA, la ISUS, Regele Universului

BUENOS AIRES (avion) – LUJAN – IGUAZU(avion) – MARINGA – SAO PAULO – APARECIDA – RIO DE JANEIRO- BUCURESTI (avion)

13-26 noiembrie = 1.750 euro + 300 lei

După terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, papa Pius al XII-lea a trimis lumii creştine acest mesaj de încurajare: “Nu vă temeţi, regatul lui Cristos va rămâne veşnic. Cristos este un rege al inimilor, este un rege care iubeşte şi mântuieşte, este un rege blând şi paşnic, este un rege care ne-a pregătit şi nouă o împărăţie ca să domnim împreună cu el. Să mergem așadar în pelerinaj prin raiul pământesc a lui Isus, prin Argentina siBrazilia , ridicând slavă Regelui Veșnic și Maicii Sale Presfinte, la sanctuarele din Buenos Aires, Lujan, Iguazu, Maringa, Sao Paulo, Aparecida, Rio de Janeiro. În sărbătoarea CRISTOS, REGELE UNIVERSULUI, vom  finaliza pelerinajul nostru în brațele deschise larg ale lui Isus din Statuia Cristos Mântuitorul (Cristo Redentor) din Rio de Janeiro, – statuie considerată una dintre minunile lumii modern.

 

PROGRAM

ZIUA 01-  13 noiembrie : BUCUREȘTI  –  Buenos Aires 

 

ZIUA 02-  14 noiembrie Transfer la hotel. După masă tur de Buenos Aires cu ghid local. Sf. Liturghie  cu preotul grupului in Catedral Metropolitana de Buenos Aires . Masa  de seara la restaurantul hotelului , Grand King Hotel 4*

ZIUA 03-  15 noiembrie  Mic dejun. Excursie ( cu metroul si trenul = 20 euro dus-intors) la  Lujan  (60 km), renumit pentru Fecioara din Luján, patroană a Argentinei, Uruguay și Paraguay. Sf. Liturghie in Basilica de Luján, Argentina. Seara cina Grand King Hotel 4*

 

ZIUA 04- 16  noiembrie  Mic dejun.  Buenos Aires  (9.45 ) – FOZ DO  IGUAZU ( 11.35 avion ).  . Preluare cu autocarul cu ghid local, pentru Cascadele de pe Iguazú  numite de localnici „Garganta do Diabo”. Catarctele sunt amplasate pe fluviul Iguazú la granița dintre Argentina 80% și Brazilia 20%. Parque Nacional Iguazú face pe drept parte din Patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1984.  Vizităm  partea argentiniană ( cca. 30 USD + 5 USD taxa de mediu).Cazare si cină Falls Galli Hotel 4*

ZIUA 05 – 17noiembrie :  Mic dejun. Cascadele de pe Iguazú  partea braziliană. (R$ 63,00 = 20 USD + 10 USD Parcul cu animale exotice  ). Sf. Liturghie in catedrala din Iguacu. Cazare si cină. în Foz do Iguacu.

 Vizităm cu ghid  local  Complexul hidroenergetic binaţional Itaipu. Shopping  în zona statului Paraguay. Seară latino cu masă  (25 USD). Cazare.

 

ZIUA 06 – 18 noiembrie Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Maringa (430 km). Sfânta liturghie în Catedrala Doamna Noastră a Slavei. Cunoscută mai mult sub numele de Catedrala din Maringa, este situată in mijlocul orașului Maringa din Parana, Brazilia. Aceasta catedrală, ridicată la rang de mică basilica, a fost terminată în anul 1972, fiind una dintre cele mai inalte din lume. Cazare și cină hotel 4*

 

ZIUA 07 – 19 noiembrie  Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Sao Paulo ( 650 km). Cel mai mare oraș al Braziliei , al Americii de Sud, dar și al întregii emisfere australe Sao Paolo este cel mai bogat centru urban din emisfera sudică a planetei și cel de al 8-lea oraș ca numar de locuitori din lume. Uriașa urbe braziliană, strânge în aria sa metropolitană nu mai putin de 20.900.000 de locuitori dintre cei 192.300.000 de cetățeni ai Braziliei. Cunoscut pentru arhitectura sa unică, multimea de zgarie-nori, festivalurile, carnavalurile exotice anuale și dimensiunile uriașe ale flotei sale de elicoptere, gigantul Sao Paolo are un motto care nu mai lasă loc de nicio interpretare: “Non ducor, duco!” – Nu sunt condus, eu conduc! Fondat de iezuiți în 1554 Sao Paulo se află la o altitudine de 760 m și la 72 km de coastele Atlanticului. Orașul își păstrează cu mândrie trecutul colonial și fervența credinței catolice, fiind foarte mândru să poarte numele unuia dintre cei mai importanți mărturisitori al lui Cristos. Sf. Liturghie.

Cazare și cină  hotel Braston Augusta 3*

ZIUA 08 – 20 noiembrie  Mic dejun. Tur panoramic Sao Paulo cu ghid local: Catedral do Se, Avenida Paulista, Monumento a los Bandeirantes, etc.

Sfțnta liturghie în Catedrala Mitropolitana sau Catedrala Sé. Situată în centrul São Paulo. este una dintre cele mai mari cinci biserici  neogotice din lume. Catedrala este închinată Fecioarei Maria, cu hramul în sărbătoarea  Adormirea Maicii Domnului din 15 august. După masă timp liber. Cazare și cină Braston Augusta 3*

ZIUA 9 – 21 noiembrie  Mic dejun.Transfer la Aparecida, cu autocarul la 168 km de Sao Paulo.

Oraşul Aparecida găzduieşte Catedrala  “Our Lady of Aparecida”, cel mai important loc de pelerinaj catolic din America Latină. Oraşul primeşte anual aproximativ 7 milioane de pelerini. Catedrala la rândul ei găzduieşte statuia “Our Lady of Aparecida”, declarată protectorea sfântă a Braziliei în 1927, de către Papa Pius al XI-lea.
Statuia Fecioarei, găsită în apele Râului Paraiba în octombrie 1717, este confecţionată din argilă şi măsoară doar 40 cm. Culoarea închisă se datorează expunerii timp de aproape trei secole la fumul lumânărilor din altar. Datorită culorii sale , statuia este mai populară printre afro-brazilieni. Ziua Fecioarei Aparecida se sărbătorește pe 12 octombrie, dată care coincide cu cea a descoperirii Americii. În acea zi, sute de mii de credincioși din toată Brazilia se îndreaptă spre sanctuar. Anul acesta se implinesc 300 de ani de la descoperirea statuii. Până acum, au vizitat locul de pelerinaj: Ioan Paul al II-lea, în iulie 1980, când a sfințit noua bazilică,  Benedict al XVI-lea, în mai 2007. Papa Francisc a ajuns la sanctuarul Nossa Senhora Aparecida din Brazilia, unde a celebrat prima sa liturghie a pontificatului său în afara Romei la 24 iulie 2013. Sfânta liturghie.  Cazare si cina Hotel Santo Afonso 2*

ZIUA 10 – 22 noiembrie  Mic dejun. Aparecida :  Catedrala veche (sf. Liturghie). Opțional  cu telelefericul  la Statuia Maicii Domnului și la Crucifix (calea sfintei cruci) . Plimbare cu barca pe râul Paraíba, unde imaginea Fecioarei de la Aparecida a fost găsită. Cazare si cina Hotel Santo Afonso 2*

 

ZIUA 11 – 23 noiembrie  Mic dejun. Transfer cu autocarul la Rio de Janeiro. (265 km).

Rio de Janeiro este una dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii şi totodată una dintre cele mai căutate destinaţii. Rio este unul dintre centrele economice şi culturale ale Americii de Sud. Rio este o metropolă cosmopolită dezvoltată cu aproape şase milioane de locuitori şi cu două milioane de vizitatori străini şi cinci milioane de vizitatori brazilieni. Centru cultural, comercial şi industrial, Rio este locul desfăşurării  a numeroase târguri, expoziţii şi conferinţe. Plaja nisipoasă lungă de 90 km, a treia pădure citadină a lumii, Statuia Mântuitorului considerată emblema oraşului, muntele din granit Pâine de Zahăr aflat pe ţărm, lacurile şi lagunele fac un peisaj unic din Rio. Sfanta liturghie.

. Cazare și cină Hotel Atlantico Business Centro 4*

 

ZIUA 12 – 24 noiembrie  Mic dejun. Tur de orascu ghid local la faimoasele plaje braziliene: Copacabana si Botafago; prin parcul Flamengo, , la Memorialul celui de-al 2 lea Razboi Mondial, inchinat in memoria soldatilor brazilieni care au luptat in Europa .Turul continua catre centrul orasului cu oprire la Noua Catedrala, o cladire moderna, cu o capacitate de 25.000 mii de oameni (comform informatiilor oficiale de pe site-ul Catedralei, 5000 mii de oameni pe banci si 20000 mii in picioare)

Un alt simbol din Rio este Muntele Pâine de Zahăr ( cca. 20 euro (10 euro pensionari). Aici se poate ajunge cu telefericul . De pe vârful muntelui înalt de 400 m, se deschide o panoramă minunată asupra Golfului Guanabara,  plajei Copacabana şi asupra oraşului Rio de Janeiro . Dupa masa , plaja si baie in Oc. Atlantic pe una di plajele célèbre.

Sfânta liturghie . Cazare și cină Hotel Atlantico Business Centro 4*

ZIUA 13 – 25 noiembrie  Mic dejun Ultima zi a pelerinajului, în sărbătoarea Cristos Rege.. Urcăm pe muntele (Cocoasa, Cocosat) Corcovado la statuia lui Isus Mantuitorul. (aproximativ 15 euro)

Situată la 710 m deasupra mării, cu o inalțime de 30 m, și o lățime a bratelor deschise de 28 m, statuia lui Isus Mântuitorul, turnată din 1145 tone de beton, a devenit simbol al orașului, fiind și cea mai mare sculptură din lume. Proiectul aparține inginerului brazilian Silva Costa si sculptorului francez Paul Landowsky. Se merge cu masina până la poalele muntelui, de unde se ia liftul pentru un drum de 20 de minute. Pe Corcovado se poate ajunge si cu trenul miniatura ce va duce 3,8 km, de la Cosme Velho pana aproape de trepte.Se  urcă pe scări până la baza statuii de unde vom avea o vedere panoramică spectaculoasă de 360 de grade asupra orașului, a plajelor, a golfului Guanabara, a clădirilor și a podurilor. Statuia Cristos Mântuitorul (Cristo Redentor),  este considerată una dintre minunile lumii moderne – are chipul sculptat și de românul.. Sfânta liturghie  in capela de la baza statuii.Transfer la aeroport. Rio de Janeiro – Bucuresti .

 

PREŢ: 1750 euro + 300 lei

Preţul include:

– bilet avion Bucureşti – Buenos Aires –Iguazu ; Rio de Janeiro – Bucureşti;

– 12 nopţi cazare cu mic dejun și cină, la hotelurile menționate în program;

– transport cu  autocar pe teritoriul Argentinei și Braziliei;

– însoţitor de grup  și preot însoţitor

– asigurare medicală.

Preţul nu include:

– intrările la obiectivele cu plată. Preturile se por vedea si pe internet cu mentiunea ca , in functie de marimea grupului si de varsta ,  se beneficiaza de reducere)

– tururile cu  ghizii locali și ghid  însoțitor în Brazilia (cca. 40 -50 euro/pers.în funcție de mărimea grupului)

– transportul local

– programele opţionale.

ATENTIE In ambele tari se foloseste moneda tarii. Sunt case de schimb valutar inclusive la hoteluri. In Argentina se schimba USD (dolari americani ),iar in Brazilia si euro si dolari.

 

ÎNSCRIEREA  500 euro. Ocuparea locurilor în autocar se face in ordinea înscrierii.

pelerinaj in argentina