Pelerinaj marian „Pe urmele Fecioarei Maria, Regina Sfântului Rozariu”

PARIS – LISIEUX – DOZULE – MONT SAINT MICHELE – PONTMAIN – PELLEVOISIN – ALBI – LOURDES – NEVERS – ORLEANS – BEAUVAIS

4 – 12 Mai = 650 euro + 100 lei

Apariţiile Sfintei Fecioare Maria nu pot fi înţelese dacă nu sunt văzute ca momente ale cumplitei bătălii cu puterile întunericului: orice apariţie e o replică la un atac al Satanei împotriva poporului lui Dumnezeu sau o prevenire, un avertisment înainte de a se dezlănţui un atac. Adevărata istorie a lumii este istoria războiului neîntrerupt dus între Balaur şi Femeie, descrisă de Apocalips (12), război prevestit de Geneză: „Duşmănie voi pune între tine femeie” (3,15). Locul unde s-au dat marile bătălii între Satana şi Maria la începuturile lumii moderne, a fost Franţa. Pentru că Franţa a primit de la Dumnezeu o chemare, o misiune specială în sânul Bisericii Catolice. În anul 496, când s-au încreştinat francii, Sfântul Episcop Remigiu, îi spunea regelui Clovis când l-a botezat în Catedrala din Reims: „Află fiul meu, că regatul Franţei este predestinat de Dumnezeu să apere Biserica Romei care este singura Biserică adevărată a lui Cristos”. Sfântul Pius X, când a beatificat-o pe Ioana d’Arc, a repetat cuvintele papei Grigore IX, către Sfântul Ludovic regele Franţei: „Dumnezeu a ales Franţa preferând-o tuturor celorlalte naţiuni ale pământului, pentru a ocroti credinţa catolică şi pentru a apăra libertatea religioasă. De aceea, Franţa este regatul lui Dumnezeu însuşi, iar duşmanii Franţei sunt duşmanii lui Cristos”. Franţei păgânizate, infidelă faţă de vocaţia sa, Papa Ioan Paul II, în ultima vizită la Paris, îi adresa această întrebare patetică, gândindu-se la cuvintele Sfântului Remigiu din ziua încreştinării francilor: „Franţă, ce ai făcut din botezul tău”? Iată motivul pentru care Satana s-a dezlănţuit împotriva Franţei, considerată fiica mai mare a Bisericii: La Fille aînée de l’Eglise. Reforma protestantă şi renaşterea păgână au semănat neghina în ogorul Bisericii. Umanismul şi raţionalismul, naturalismul enciclopediştilor, adică al masoneriei, au pregătit terenul. Atacul cel mare a venit odată cu Revoluţia, când unul din doctrinarii revoluţiei, Proud’hon îl numea pe Satana primul revoluţionar. Tocmai de aceea pe teritoriul Franței, Fecioara Maria a apărut de multe ori în diverse locuri, pentru apărarea credinței, iar dintre acestea, aici se află 5 din cele 10 locații de apariții mariane recunoscute de Vatican. În ordine cronologică, acestea sunt: 1664 Laus, 1846 La Salette, 1858 Lourdes, 1871 Pontmain,1876 la Pellevoisin. Am putea adăuga și mănăstirea Fiicele Carității din Paris unde Sfânta Fecioară, i-a apărut Ecaterinei Labouré în 18 iulie 1830. Aceste apariții au fost urmate de cele din Belgia din anul 1933 de la Beauraing şi Banneux.

Luna mai, este numită și luna harurilor și a slăvirii Mariei, pentru că în această lună se primesc haruri îmbelșugate, celebrând slava Mamei cerești și a Reginei universului. Este un prilej și o binecuvântare să pornim și noi într-un pelerinaj marian, pe la aceste sanctuare. Pelerinii o vor cinsti pe Maica Cerească prin rugăciuni şi cântări, urmărind un itinerar marian în Franţa și Belgia. Vom aduce laudă şi preamărire maicii noastre preacurate la sanctuarele din: Paris, Lisieux, Mont Saint Michele, Albi Lourdes, Laus, La Salette, Ars, Beauraing şi Banneux. În fiecare zi vom participa la sfânta Liturghie în limba română celebrată de preotul însoţitor în sanctuarele de pe traseu şi vom recita zilnic sfântul Rozariu, aşa cum ne-a cerut-o sfânta Fecioară la Fatima la 13 mai 1917. În biserica ,,Medalia Miraculoasă”, din Paris vom primi binecuvântarea pelerinajului, iar în Biserica Notre Dame de Bon Secours (ajutorul creștinilor) din Bruxelles vom primi binecuvantarea finală a pelerinajului. Regina Preasfântului Rozariu, roagă-te pentru noi!

PROGRAM PELERINAJ

ZIUA 1 – Vineri 4 mai

Bucureşti 7.55 (Cluj 6.40) – Paris (Beauvais 10.05 si 8.25) – Paris (100 km). Sf. Liturghie de binecuvantare a pelerinajului in biserica „Medalia Miraculoasă” la ora 13.00. Cine intră în biserica Fiicelor Carităţii din strada Rue du Bac din Paris, poate să vadă în prezbiter, în partea dreaptă între altarul principal şi cel lateral sub care zace într-un sicriu de cristal trupul Sfintei Ecaterina Labouré, un fotoliu care de 187 de ani nu a mai fost mişcat din acel loc. E scaunul preotului pe care s-a aşezat Sfânta Fecioară când i-a apărut Ecaterinei Labouré în de 18 iulie 1830. Paris: Tur de oras cu autocarul: Catedrala Notre Dame, Catedrala Madelaine, Champs Elisee, Arcul de Triumf, Optional croaziera pe Sena (9 euro) si ascensiune in Turnul Eiffel (15 euro). Cazare, hotel Premiere Classe (2-3 locuri).

ZIUA 2 – Sâmbătă 5 mai
Mic dejun, Cartierul Montmartre, Sacre Coeur cu sfanta liturghie. Plecare spre Lisieux. (200 km).Vizitam Sanctuarul Sf. Tereza. Cazare, hotel Premiere Classe (2-3 locuri).

ZIUA 3 – Duminică 6 mai
Mic dejun. Plecare spre Dozule (30 km ): Calea Sfintei Cruci. Plecare spre Mont Saint Michel (140 Km). Vizitam manastirea si participăm la Sfanta liturgbhie impreună cu călugării la ora 11.00. Plecare spre Pointmain (60 km ).Ne rugăm pentru pace in Bazilica Notre Dame de Pointmain si vizitam locul aparitiilor din 1871, unul din cele 5 locuri de aparitii mariane din Franta recunoscute de Vatican. Cazare la Inter-Hotel De La Chaussairie.

ZIUA 4 – Luni 7 mai 
Mic dejun. Plecare spre Pellevoisin (320 Km). Sf.liturghie in biserica aparitiilor, un alt loc de aparitii mariane recunoscute de Vatican. În 1876 la Pellevoisin, Maria se arată Estellei Faguette paralizată şi tuberculoasă şi o face să înţeleagă că vrea să vindece totodată şi Franţa, din care Satana a făcut o tuberculoasă şi o paralizată prin învăţături greşite şi legi nelegiuite. Plecare spre Albi.(450 km) Cazare la hotel Premiere classe.

ZIUA 5 – Marți 8 mai 
Mic dejun. Sf. Liturghie in Catedrala Sf. Cecilia. Plecare spre Lourdes (260 km). Adoraţie a sfintei Euharistii în biserica subterană cu ceremonialul de binecuvântare a bolnavilor (ora 17.00) iar la ora 21.00 participare la procesiunea cu lumânări si recitarea sfantului rozariu. Cazare si cina (10 euro) la Hôtel Estival Arriel.

ZIUA 6 – Miercuri 9 mai
Lourdes (Cel mai renumit loc de pelerinaj marian, celebru pentru vindecările miraculoase şi pentru izvorul cu apă binefăcătoare. În 1858, în apropiere de „Grotta Massabielle” Bernadette Soubirous, de mai multe ori, a văzut-o pe Sfânta Maria care s-a prezentat ca fiind „Neprihănita Zămislire”). Sf. Liturghie, Video, Calea Sf. Cruci, Pe urmele Bernadetei. Baie în apa binefăcătoare (13.00 – 16.30). Adoraţie a sfintei Euharistii în biserica subterană cu ceremonialul de binecuvântare a bolnavilor (ora 17.00), iar la ora 21.00 participare la procesiunea cu lumânări si recitarea sfantului rozariu. Cazare si cina (10 euro) la Hôtel Estival Arriel.

ZIUA 7 – Joi 10 mai
Ora 6.00 Sf. Litughie la GROTA in limba română. Mic dejun. Plecare spre Nevers (700 km). Ne rugam la mormantul sf. Bernadetta. Cazare la hotel Premiere classe.

ZIUA 8 – Vineri 11 mai
Mic dejun. Sfanta liturghie la mormântul sf. Bernadetta. Plecare spre Beauvais prin Orleans unde vizitam Cathedrale Sainte-Croix (Catedrala Sfanta Cruce), comparata de unii critici de arta cu fabuloasa Notre Dame din Paris (385 km). Cazare la hotel Premiere classe.

ZIUA 9 – Sămbătă 12 mai
Mic dejun. Sfanta liturghie de incheiere a pelerinajului in Catedrala din Beauvais. Zbor avion spre Bucuresti (10.40 – 14.30). Bucuresti- Cluj 18:05→19:00 (40 euro).

Prețul pelerinajului: 650 de euro + 100 lei.

Înscrierea: 200 euro până la 01 martie 2018

Plata finală: până la plecare.

REDUCERE: 50 euro pentru înscrieri pentru cazare în camera cu 3 locuri.

Locurile în autocar se ocupă în ordinea înscrierii, comunicat la data depunerii avansului.

ATENȚIE: Bagajele mari se vor depune pentru autocar în săptămâna 30 aprilie – 3 mai la Pr. AMITRICIOAIE IOSIF, MĂNĂSTIREA FRANCISCANĂ, Str. Arcadie Șeptilici 1/A, Bacău sau la VICENTIU CIOCAN, str. VASILE CONTA 3 Roman, Neamt.

Sosirea la aeroport cu minim 2 ore înainte de zbor.

Se asigură:

– Transport avion la Paris (Beauvais) şi retur cu toate taxele incluse;

– Transport autocar 3* cu toate utilităţile, cca. 4000 km;

– 8 cazări + md: Paris(1); Lisieux (1); Pontmain (1); Albi (1); Lourdes (2); Nevers(1); Beauvais (1)

Nu se asigură:

– Intrările la obiectivele cu plata;

– Parcările cu plata ale autocarului (maxim 5 euro/pers.)

Pentru informații și înscrieri:

Organizator: Prof. VICENȚIU CIOCAN

Telefon: 0728 848 498

E-mail: vicentiuciocan@yahoo.com

Preot însoțitor: IOSIF AMITRICIOAIE

Telefon: 0763 890 499

E-mail: amitricioaie@gmail.com